2114040501 info@vrexeinotes.gr

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σε αυτά που απευθύνονται σε παιδιά με συνοδεία γονέων και σε αυτά που τα παιδιά παρακολουθούν χωρίς τη συμμετοχή γονέων.

Κάθε συνάντηση διαρκεί 45 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα (μέγιστος αριθμός 7 παιδιών, αναλόγως την ομάδα).

Τα μαθήματα διδασκαλίας Αγγλικών-τάξεις Hello ABC, Junior και Senior-έχουν διαφορετική διάρκεια ανάλογα με το επίπεδο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ακούω Παίζω Μαθαίνω

P1050853

Για ηλικίες από 4 μηνών έως 24 μηνών (με συμμετοχή γονέων)

Πρόγραμμα με στοιχεία από τις πιο γνωστές μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους για μωρά και μικρά παιδιά μαζί με τη συνοδεία γονέα. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει επανάληψη τραγουδιών αλλά και νέες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά ακούν για πρώτη φορά την αγγλική γλώσσα μέσα από τραγούδια και παιχνίδια με κινήσεις που διαγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή. Παίζουν με κρουστά όργανα ειδικά για μικρές ηλικίες και γνωρίζουν με τη βοήθεια των γονιών τους το σώμα τους.

 

HELLO ABC!

P1060297

Πρόγραμμα επιπέδου Pre-junior για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών χωρίς συμμετοχή γονέων.  Μια ιδιαίτερη και πολύ ευχάριστη προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας, με εκπαιδευτικό υλικό ξενόγλωσσου εκδοτικού οίκου ειδικά σχεδιασμένο για τους πολύ μικρούς μαθητές. Τα παιδιά, παρέα με την κούκλα μαριονέτα, ένα μεγάλο σε διαστάσεις βιβλίο με ιστορίες, τις ειδικές κάρτες λεξιλογίου και το βιβλίο τους με τα αυτοκόλλητα, μαθαίνουν λέξεις και τραγούδια στα Αγγλικά όπως μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Επειδή τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία δεν εισάγονται σε αυτό το στάδιο στη γραφή και την ανάγνωση των Αγγλικών.

Τα μαθήματα διεξάγονται στα Αγγλικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε 7μελή ομάδα. Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια 1 ώρα.

 Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το αντίστοιχο βιβλίο μέχρι την εισαγωγή των παιδιών στις προκαταρκτικές τάξεις Junior.

 

It's show time! (Χορωδία-Θεατρικό παιχνίδι)

P1050943Για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω σε πολυμελή ομάδα (χωρίς συνοδεία γονέων)

Μάθημα χορωδίας σε συνδυασμό με θεατρικά σκετς με τραγούδια και κείμενα στα Αγγλικά.

Τα παιδιά μελετούν τους αγγλικούς στίχους και στη συνέχεια μαθαίνουν πώς να ερμηνεύουν τα τραγούδια μέσα από ένα μάθημα χορωδίας επιπέδου ωδείου.

Παράλληλα, μαθαίνουν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν με θεατρικότητα κείμενα και διαλόγους στα Αγγλικά. Ο βαθμός δυσκολίας και το περιεχόμενο των κειμένων καθορίζεται από τη σύνθεση της ομάδας με βάση το επίπεδο γνώσεων της αγγλικής γλώσσας. P1050920

Το αποτέλεσμα του τελικού συνδυασμού τραγουδιού και θεατρικής ερμηνείας παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μιλάω Παίζω Μαθαίνω

P1050908

Για παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών (με συμμετοχή γονέων)

Πρόγραμμα με στοιχεία από το σύστημα Orff και από γνωστά μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα για παιδιά μαζί με γονείς. Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά εξοικειώνονται περαιτέρω με την αγγλική γλώσσα και λένε τα πρώτα τους λογάκια στα Αγγλικά. Παράλληλα, εξερευνούν τη φωνή τους και το ρυθμό μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν καλύτερα τα κρουστά (μαράκες, τύμπανα, τριγωνάκια κ.α.), και μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από κινήσεις και παιχνίδια με πολύχρωμα μαντήλια και κούκλες μαριονέτες. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι μαθαίνουν επίσης πώς λειτουργεί μία ομάδα.

 

It's music time! (Ηχητικοί σωλήνες-σύστημα Orff)

P1060054

 

Για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών (χωρίς συνοδεία γονέων)

Πρόγραμμα που συνδυάζει τους Ηχητικούς σωλήνες και το μουσικοκινητικό σύστημα Orff.

Οι ηχητικοί σωλήνες είναι ένας νέος διασκεδαστικός τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τη μουσική μικροί αλλά και μεγάλοι. Πρόκειται για χρωματιστούς σωλήνες οι οποίοι με το χτύπημά τους σε σκληρές επιφάνειες, στο σώμα ή μεταξύ τους, παράγουν συγκεκριμένους μουσικούς τόνους . Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά εξερευνούν τον ήχο και τον ρυθμό με ομαδικά παιχνίδια και σταδιακά μαθαίνουν μουσικές έννοιες.

P1050946

Το σύστημα Orff είναι μία μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν πώς δημιουργείται η μουσική και ταυτοχρόνως τα καλεί να δημιουργήσουν και τα ίδια τη δική τους μουσική. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται όχι μόνο μέσα από το τραγούδι, αλλά και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Παράλληλα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν μέσα στην ομάδα ενώ ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή τους.

Στα μαθήματα τα παιδιά τραγουδούν Αγγλικά τραγούδια, εισάγονται σταδιακά στο αγγλικό λεξιλόγιο και εξοικειώνονται με τον προφορικό λόγο απολύτως φυσικά, μέσα από το παιχνίδι. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 45 λεπτά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε πολυμελή ομάδα.

 

 

 

Τάξεις Αγγλικών JUNIOR

P1060005

Απευθύνονται σε παιδιά που πηγαίνουν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και χωρίζονται σε δύο επίπεδα: Junior A και Junior B. Στόχος της προκαταρκτικής τάξης Junior είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη αγγλική γλώσσα, η ανάπτυξη των ακουστικών και των προφορικών τους δεξιοτήτων και η απόκτηση των βάσεων για την εκμάθηση της γλώσσας στα επόμενα επίπεδα.