2114040501 info@vrexeinotes.gr

Στο κέντρο ξένων γλωσσών «Βρέχει νότες – Όταν το μάθημα των Αγγλικών γίνεται παιχνίδι» δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή των παιδιών στην αγγλική γλώσσα. Κύριο μέλημα είναι να αγαπήσει το παιδί την ξένη γλώσσα και να αντλεί ευχαρίστηση από το μάθημα και τις γνώσεις που λαμβάνει. Στόχος μας δεν είναι μόνο η μετέπειτα επιτυχημένη συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις των φορέων πιστοποίησης, εφόσον το επιθυμούν, αλλά η ουσιαστική γνώση και αγάπη για μάθηση.

 

Υποστηρίζουμε τη βιωματική διδασκαλία, γι’ αυτό προσφέρουμε στα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα Αγγλικών στις τάξεις Junior και Senior, τη δωρεάν συμμετοχή τους σε ένα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα: «It’s music time!» (Ηχητικοί σωλήνες-Σύστημα Orff), «It’s show time!» (Χορωδία-Θεατρικό παιχνίδι).

Επίσης, οι μαθητές αυτών και των υψηλότερων επιπέδων έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν email, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ειδικά σχεδιασμένης για μαθητές υπό την εποπτεία των καθηγητών, με μαθητές άλλων χωρών με στόχο την εξάσκηση της γλώσσας.

HELLO ABC!

P1060297

Πρόγραμμα επιπέδου Pre-junior για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών χωρίς συμμετοχή γονέων.  Μια ιδιαίτερη και πολύ ευχάριστη προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας, με εκπαιδευτικό υλικό ξενόγλωσσου εκδοτικού οίκου ειδικά σχεδιασμένο για τους πολύ μικρούς μαθητές. Τα παιδιά, παρέα με την κούκλα μαριονέτα, ένα μεγάλο σε διαστάσεις βιβλίο με ιστορίες, τις ειδικές κάρτες λεξιλογίου και το βιβλίο τους με τα αυτοκόλλητα, μαθαίνουν λέξεις και τραγούδια στα Αγγλικά όπως μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Επειδή τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία δεν εισάγονται σε αυτό το στάδιο στη γραφή και την ανάγνωση των Αγγλικών.

Τα μαθήματα διεξάγονται στα Αγγλικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε 7μελή ομάδα. Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια 1 ώρα.

 Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το αντίστοιχο βιβλίο μέχρι την εισαγωγή των παιδιών στις προκαταρκτικές τάξεις Junior.

 

 

english flag

Τάξεις Αγγλικών και επίπεδα

 

  • Junior A
  • Junior B
  • Senior A
  • Senior B
  • Senior C
  • Senior D & Senior E – επίπεδο Β1
  • Lower – επίπεδο Β2
  • Advanced – επίπεδο C1
  • Proficiency – επίπεδο C2

Τα επίπεδα της γλώσσας είναι με βάση το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΚΕΠΑ)/Common European Framework of Languages (CEFR) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας και τα δίδακτρα.

Τάξεις Αγγλικών JUNIOR

P1060005

Απευθύνονται σε παιδιά που πηγαίνουν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και χωρίζονται σε δύο επίπεδα: Junior A και Junior B. Στόχος της προκαταρκτικής τάξης Junior είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη αγγλική γλώσσα, η ανάπτυξη των ακουστικών και των προφορικών τους δεξιοτήτων και η απόκτηση των βάσεων για την εκμάθηση της γλώσσας στα επόμενα επίπεδα.

Τμήματα εξάσκησης Αγγλικών

The readers’ club – Let’s talk!

Τα τμήματα απευθύνονται στους μαθητές των επιπέδων Junior και των πρώτων τάξεων Senior και έχουν ως στόχο τα παιδιά να κρατήσουν επαφή με τα Αγγλικά και να εξασκηθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που τα μαθήματα των τάξεων Αγγλικών έχουν ολοκληρωθεί.

Το κάθε τμήμα γίνεται μία φορά την εβδομάδα για μία ώρα σε 6μελή ομάδα και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το ένα από τα δύο ή και τα δύο.

The readers’ club

Σε αυτό το τμήμα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αγγλικά κείμενα τα οποία μπορεί να είναι αποσπάσματα από βιβλία ή σενάρια ταινιών, κατάλληλα για την ηλικία τους και προσαρμοσμένα στο επίπεδό τους. Εξασκούνται στο listening αλλά και στην κατανόηση κειμένου μέσα από ασκήσεις στις οποίες συμπληρώνουν τα κενά ή επιλέγουν τη σωστή απάντηση. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και μαθαίνουν να αγαπούν την ανάγνωση βιβλίων.

 

Let’s talk!

Σε αυτό το τμήμα προσπαθούμε να επικοινωνούμε μόνο στα Αγγλικά! Σε κάθε μάθημα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον εαυτό τους αλλά και για ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά το οποίο θα παρουσιάζεται στα παιδιά μέσα από φωτογραφίες. Στο τέλος του μαθήματος θα παίζουμε αγγλικά επιτραπέζια παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για όσους σπουδάζουν Αγγλικά και εξασκούν το λεξιλόγιο και διάφορα γραμματικά φαινόμενα. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές αποκτούν μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου αλλά και περισσότερη αυτοπεποίθηση με διασκεδαστικό τρόπο.

Στο μάθημα, τα παιδιά κάθονται σε κύκλο στο χαλί της αίθουσας όπου συζητάμε στα Αγγλικά σαν παρέα.

 

Θερινά τμήματα Αγγλικών

Στα καλοκαιρινά εντατικά τμήματα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα Αγγλικά χωρίς να έχουν άλλες σχολικές υποχρεώσεις και να κερδίσουν μία ολόκληρη χρονιά σε ένα καλοκαίρι συνδυάζοντας μαθήματα και χρόνο για διακοπές.