2114040501 Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 131052003000 info@vrexeinotes.gr

Εγγραφές γίνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τα εκπαιδευτικά προγράμματα με ένα δωρεάν μάθημα και να παρακολουθήσετε δωρεάν τις εκδηλώσεις μας.

 

O xώρος μας

P1050962Ο χώρος μας είναι ένας χώρος μοντέρνος, με ζωηρά χρώματα και κατάλληλα εξοπλισμένος με κρουστά μουσικά όργανα όπως μαράκες, κουδουνάκια, μεταλλόφωνα κ.α. Φτιαγμένος με γνώμονα το παιδί, με μεμβράνες ασφαλείας στα τζάμια και υποαλλεργικό δάπεδο στο χώρο των δραστηριοτήτων, προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς ένα μέρος χαλάρωσης προδιαθέτοντας θετικά για τις όμορφες στιγμές που θα ακολουθήσουν.P1060022

Για τη διευκόλυνση των γονέων διαθέτουμε αλλαξιέρα για τους λιλιπούτειους μαθητές και δύο τουαλέτες.P1060319

Η Φιλοσοφία μας

P1050922

Ο χώρος ΒΡΕΧΕΙ ΝΟΤΕΣ (πιστοποιημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας των Αγγλικών. Για πρώτη φορά, η εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα μπορεί να αρχίσει ακόμα και από την ηλικία των 4 μηνών και να συνεχιστεί σε νήπια και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μέσω της Μουσικοκινητικής, του Θεατρικού παιχνιδιού και της Χορωδίας. Παράλληλα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις πρώτες τάξεις των Αγγλικών – Junior A και B – και στη συνέχεια τα υψηλότερα επίπεδα, με πρόγραμμα εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο, έχοντας παίξει και τραγουδήσει στην αγγλική γλώσσα, τα παιδιά έχουν αποκτήσει θετικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στις τάξεις διδασκαλίας των Αγγλικών.

Με το σκεπτικό ότι η μάθηση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, βρέφη, νήπια και παιδιά απολαμβάνουν τα ωφέλη της μουσικής και του ομαδικού παιχνιδιού ενώ παράλληλα μαθαίνουν Αγγλικά αβίαστα.

Επειδή πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση, στο χώρο μας θα διοργανώνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς διάφορα δρώμενα (αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και θεατρικές παρουσιάσεις) με ελεύθερη είσοδο.

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Ελισάβετ Νάκου

“Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ. Είμαι η Ελισάβετ Νάκου. Από πολύ μικρή μου άρεσε να μεταδίδω τη χαρά που ένιωθα για τις δύο αγαπημένες μου ασχολίες-τα Αγγλικά και τη μουσική. Τόσο πολύ, που μεγαλώνοντας αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη διδασκαλία και των δύο. Ο στόχος μου είναι να κάνω τα παιδιά να αγαπήσουν τα Αγγλικά και τη μουσική όπως εγώ!

 

Είμαι κάτοχος του Certificate of Proficiency in English από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και του Michigan, και του Diploma in Translation  (English into Greek) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Επίσης, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα “Μεθοδολογία της διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας” και “Προετοιμασία εξετάσεων για τα πτυχία First Certificate in English, TOEFL, Michigan Proficiency, Cambridge Proficiency” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Έχω διδάξει Αγγλικά σε παιδιά μικρής ηλικίας και έχω κάνει τη μετάφραση πολλών άρθρων με επιστημονικό περιεχόμενο.

Στη μουσική έχω αποκτήσει το πτυχίο οργάνου Electone Grade 5 από τη Yamaha Music Foundation και τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό από κορυφαίους παιδαγωγούς και έχω διδάξει μουσική σε σχολεία και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης έχω διδάξει μουσική προπαιδεία, αρμόνιο, χορωδία και θεωρία της μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας όπου και διετέλεσα υπεύθυνη των συστημάτων προπαιδείας. Τον Μάρτιο του 2020 έλαβα μέρος στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικών-Ανθρωπιστικών Επιστημών και Εκπαίδευσης το οποίο διεξήχθη στη Βουδαπέστη.

Οι συνεργασίες μου περιλαμβάνουν την ελληνοποίηση των συστημάτων προπαιδείας της Yamaha Music Foundation και την εφαρμογή τους στην Ελλάδα, και το σχεδιασμό μαθημάτων και μουσικών δραστηριοτήτων για την εταιρεία Fun Music Company στην Αυστραλία.

Στον ελεύθερό μου χρόνο, μου αρέσει να γράφω παιδικά παραμύθια και να τα διαβάζω στα δύο μικρά παιδιά μου. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Θύρα το πρώτο μου προσωπικό βιβλίο για παιδιά, με τίτλο “Όλα τα χρώματα του κόσμου”, ενώ το 2020 εκδόθηκε και το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο “Η πριγκίπισσα Μπέλα Τεμπελαρία και ο γελωτοποιός που τραγουδούσε αλήθειες”.

Έργα μου τα οποία έχουν επίσης εκδοθεί είναι το παραμύθι “Μελωδένια Πολιτεία”, συλλογικό έργο από τις Εκδόσεις Καλέντης (παρουσίαση ως θεατρική παράσταση σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), και το ηλεκτρονικό βιβλίο για χορωδίες “Fun Choir Warm Ups”, από τη Fun Music Company, στο οποίο συμμετείχα σε συνεργασία με μουσικούς από το εξωτερικό. Το 2015 είχα τη χαρά να βραβευτεί με Έπαινο το παραμύθι μου “Ο χιονάνθρωπος των Χριστουγέννων”, στο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού “Ονειρούπολη 2015” του Δήμου Δράμας, ενώ το 2016 το διήγημα με το οποίο πήρα μέρος στον διαγωνισμό των εκδόσεων iwrite υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στο νέο βιβλίο του εκδοτικού οίκου. Επίσης, το παραμύθι μου με τίτλο “Η βασίλισσα Μπέλα Τεμπελαρία” απέσπασε Έπαινο στον 16ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, ενώ ένα ακόμα παραμύθι μου βραβεύτηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ulysses 2018 με θέμα τον ρατσισμό. Τον Νοέμβριο του 2016 είχα την τιμή να βραβευτώ με Έπαινο από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα για τη μετάφραση του ποιήματος “The wind that shakes the barley” της Katharine Tynan.

Η εμπειρία μου και η ενασχόλησή μου με τα παιδιά μετρά πάνω από 20 χρόνια, αλλά η αγάπη και ο ενθουσιασμός που νιώθω γι’ αυτό που κάνω μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά και να σας δείξω το μαγικό μου κόσμο των Αγγλικών και της μουσικής!”